Vári Gépgyártó és Forgalmazó Kft. - Tel.: +36 92-347501; Fax.: +36 92-511534; E-mail:


Magyar TermékBetonkő elhelyező fogó, térkő elhelyező fogó, burkolókő elhelyező fogó, hidraulikus burkolókő elhelyező fogó, hidraulikus betonkő elhelyező fogó, hidraulikus térkő elhelyező fogó, burkolókő elhelyező fogó, hidraulikus betonkő elhelyező adapter, hidraulikus térkő elhelyező adapter, betonkő fektető gép, térkő fektető adapter, térkő fektető gép, burkolókő fektető gép.

Betonkő elhelyező fogó

A betonkő burkolatok sok szempontból előnyösebbek a költségek, a fektetés, az esztétikai megjelenés, a környezetvédelmi és használati tulajdonságok miatt, mint a hagyományos burkolatok.

Eredetileg az idomkő és klinkertégla burkolatokat pótolták. Először csak azoknak a formáknak a másolatai voltak, amelyeket pótolniuk kellett. A kövek gyártástechnológiája, építéstechnikája, alakjuk, formájuk az évek folyamán nagy fejlődésen ment keresztül.

A kőformák fejlődése abban az irányban halad, hogy egyre inkább azokat a köveket keresik, amelyek a forgalomban tartósnak bizonyultak és megkönnyítik a gépi lerakást.

A gépesített fektetés szempontjából kedvezőbbek azok a betonkövek, melyeket kifejezetten gépi fektetésre terveztek (lásd 1. és 2. ábra), valamint azok a fajták, melyeket már a gyártáskor a kívánt mintázat szerint helyeznek el a rakodólapokon.

A hidraulikus alapgépre szerelhető burkolókő elhelyező fogó gyors és kedvező költségű gépesítési megoldást kínál a térburkoló kövek beépítéséhez.

Videó:

video lejátszó hiba. próbáld frissíteni a flash playert, hátha...
Betonkő elhelyező fogó
video


A Vári gyártmányú burkolókő elhelyező fogó alkalmazásának előnyei:

 • Az építési munkahely szélén elhelyezett betonkő egységrakatokból egy egész réteg egyszerre felvehető - ami kb. 1 m2 felület -, és az előkészítet ágyazatra közvetlenül beépíthető a hidraulikusan működtetett elhelyező fogóval. A hagyományos kézi beépítéshez képest jelentős önköltség és építési idő megtakarítás érhető el.
 • A fogó alkalmazásához nem szükséges külön célgépet vásárolni. A fogó felszerelhető:
  - gumiköpenyes rakodógépekre;
  - gumiköpenyes kotrógépekre, farkotrókra,
  - teherautóra szerelt önrakodó darukra;
  - targoncákra, stb.
 • A betonkő fektetést végző vállalkozások rendelkeznek a felsorolt gépek valamelyikével, ill. ilyen gép egyébként is dolgozik a munkahelyen.
 • Futósoros kötésben is lerakhatók a fogóval a kőmezők. A szorítócsápokkal az egyes sorok egymáshoz képest eltolhatók, pozícionálhatók.
 • A kő mezőket közvetlenül szegélykő mellé is el lehet helyezni, ugyanis a szorítócsápokat teljesen fel lehet fordítani. Nem kell utólag kézi rakással a kihagyott kősort pótolni.
 • A fogóhoz szállítható egy hidraulika-útváltó szelep, amellyel az egymásra merőleges, kétirányú szorító mozgást külön lehet szabályozni. A szelepre abban az esetben van szükség, ha a hordozó alapgépen a fogó számára nem áll rendelkezésre két szabad hidraulika kör.


 Fogógerendák szorítási tartománya (mm):
660-1300
 Fogócsápok szorítási tartománya (mm):
1050-1300
 Max. hidraulika nyomás (MPa):
16
 Teherbírás (kg):
300
 Önsúly (kg):
330Képek:

(Az egérmutatóval a képre kattintva a mérete növelhető)

Betonkő elhelyező fogó
kotrógépre szerelve
Burkolókő elhelyező fogó
a lerakás közben
Betonkő elhelyező fogó felemeli
az egységrakatból a térköveket
Térkő elhelyező fogó
munka közben
Betonkő elhelyező adapter
rakodógépen
Betonkő elhelyező adapter
rakodógépen
Betonkő elhelyező adapter
rakodógépen
Betonkő elhelyező adapter
rakodógépen

Az 1.-6. ábrán példaként bemutatott rakatképű betonkövek az alapfelszereltségü fogóval elhelyezhetők.

A 7.-12. ábrák szerinti alakzatok megfogásához a fogót a gyártónál megrendelhető kiegészítő szerelvénnyel kell ellátni.

Betonkő elhelyezés

Letölthető dokumentumok: