Vári Gépgyártó és Forgalmazó Kft. - Tel.: +36 92-347501; Fax.: +36 92-511534; E-mail:


Magyar TermékLapvibrátor, vibrátor, tömörítőlap, tálcavibrátor, döngölő.

Lapvibrátor

Az építőiparban a gép elnevezésére a következő kifejezések terjedtek el: lapvibrátor, vibrátor, tömörítőlap, tálcavibrátor, döngölő, stb. A talaj nem homogén anyag, hanem különböző szemcseméretű, változó összetételű, szilárd ásványi anyagok halmaza. A szilárd anyagok többnyire ásványi törmelékek, bomlási anyagok. A szemcsék közötti részt víz és levegő tölti ki. A tömörítéshez mindig energia befektetés szükséges. A talaj tömörsége csaknem teljes mértékben megmarad, ha a tömörítő hatás megszűnik.

A vibrációs gépek és berendezések felhasználási területe az építőiparban nagyon széles. A földmunkák, töltések, útalapok, kavics-zúzottkő- homok ágyazatok, betonkő burkolatok csak akkor teherbíró építmények, ha az építéshez felhasznált anyagot eredeti vagy előre meghatározott tömörségi állapotba hozzuk, azaz mesterségesen tömörítjük.

Vibrációs felületi tömörítő gépet alkalmaznak általában kis területű, vízszintes elrendezésű létesítmények betonburkolatainak kivitelezésénél, betonkő burkolatok építésénél, a zúzottkőrétegek, az aszfaltkeverékek és hidegaszfalt tömörítésekor, talajstabilizációs útépítéskor.

Használható még földmunkák, töltések, útalapok, gátak, feltöltések, közmű munkaárkok, valamint utak, járdák kátyúzó anyagának tömörítésére. A kiegészítő elemként használt - a tömörítő lapon rögzíthető- rugalmas, jó siklási tulajdonságú vulkollán lemez segítségével betonkő burkolatok-térkövek aljzatágyba való tömörítése is elvégezhető. A lapvibrátor a tömörítéssel egyidejűleg formázza, egyengeti is az aljzatot.

A cégünk által gyártott lapvibrátorok erőforrása kiváló minőségű 4 ütemű HONDA benzinmotor. A beépített kereskedelmi alkatrészek és fő egységek neves beszállítóktól származnak. Gépeink üzembiztosak, könnyen kezelhetők és karbantarthatóak, hosszú élettartamúak.

Videó:

video lejátszó hiba. próbáld frissíteni a flash playert, hátha...
Lapvibrátor
video


A lapvibrátorok műszaki adatait a táblázat tartalmazza:

 Lapvibrátor típusok:
LV-1633
LV-1640
LV-1633/50
 Önsúly (kg):
96
115
96/120
 Motor típus:
HONDA GX 160
 Teljesítmény (LE/1/min):
5,5 / 3600
 Gerjesztő erő (kN):
16
 Frekvencia (Hz):
100
 Munkaszélesség (cm):
33
40
33/50
 Munkasebesség (m/perc):
20
 Tömörítési mélység (cm):
25Rendelhető kiegészítő tartozékok:

  • emelő keret
  • szállító kerék
  • vulkollán lemez
  • víztartály 5 l-es

Képek:

(Az egérmutatóval a képre kattintva a mérete növelhető)

 
Lapvibrátor LV-1633
Lapvibrátor LV-1640
Lapvibrátor LV-1633/50
 

Letölthető dokumentumok: