Vári Gépgyártó és Forgalmazó Kft. - Tel.: +36 92-347501; Fax.: +36 92-511534; E-mail:


Magyar TermékNapelem panelek tartószerkezete és alapozása; napelemek nyílt terepi telepítése; talajcsavaros alapozás; Solar PV rendszerek nyílt terepi telepítése; napelem tartószerkezet

Napelem panelek nyílt terepi telepítéséhez tartószerkezeti
és alapozási rendszer


Típus: VáriSolar-TARA-12

A Vári KFT által kifejlesztett 4 oszlopra rögzített univerzális tartórendszer napelem panelek nyílt terepen történő telepítésére és alapozására alkalmazható. A rendszer alkotó elemei pontos üzemi előgyártással - méretre darabolva, rögzítő furatokkal ellátva- készülnek. A telepítési helyszínen csak egymáshoz csatlakoztatni, ill. csavarozni kell az egyes elemeket. Az előre gyártott elemek használata révén a helyszíni építési idő, valamint költség lényegesen csökkenthető, a telepítés pontossága nő.

A tartószerkezet 12 db szabványos napelem panel egy szerelési csoportban való telepítésére alkalmas. A panelek elrendezése 4 sorban és 3 oszlopban történik oly módon, hogy a hosszabbik oldalélük párhuzamos a talaj síkjával. Az oszlopok fej részét összekötő tartók rövidítése esetén 8 vagy 4 db panel is képezhet egy szerelési csoportot. A tartószerkezet geometriai méretei a Magyarországon javasolt 35°-os panel dőlési szöget biztosítják.

A tartórendszer úgy lett tervezve, hogy a Vári KFT által kifejlesztett talajcsavar alapozásra, valamint hagyományos fúrt vasbeton pontalapra közvetlenül telepíthető legyen. A helyszíni alapozás esetleges telepítési pontatlanságait a tartószerkezeti oszlopok talpán és az alapozáson elhelyezett csatlakoztató peremeken kialakított hornyolt furatok segítségével lehet korrigálni. A szerkezeti elemek az oszlopok talp és fej részéhez kialakított speciális csatlakoztató csomópontokhoz átmenő csavarokkal vannak rögzítve. A mellső és hátsó oszlopokat tartók kötik össze. A szerkezet merevségét az oszlopok talp és fej részéhez rögzített, ferdén bekötött zárt szelvények biztosítják. A vízszintesen elhelyezett tartókra merőlegesen vannak felfektetve és kengyeles csavarokkal rögzítve a Z profilú előre furatolt és hornyolt tartók. A napelem paneleket a szélső és közbenső csavaros szorítók rögzítik a Z profilokhoz. Valamennyi szerkezeti elem anyaga tűzi horganyzott acél. A csavaros kötőelemek fellazulását önbiztosító anyák akadályozzák meg.

Videó:

video lejátszó hiba. próbáld frissíteni a flash playert, hátha...
Napelem panelek tartószerkezeti és alapozási rendszere
video


Letölthető dokumentumok: