Vári Gépgyártó és Forgalmazó Kft. - Tel.: +36 92-347501; Fax.: +36 92-511534; E-mail:


Magyar TermékBurkolólap fogó, betonkő fogó, rácskő lerakó, gyephézagos kő lerakó, térkő kiemelő fogó, burkolókő kiemelő fogó, betonkő kiemelő fogó, térkő sorrendező, burkolókő sorrendező, betonkő sorrendező, szegélykő emelő fogó, mederlap fogó, kövező kalapács, derékszög sablon.

Térköves munkák szerszámai

Betonkő burkolatok fektetési munkáit nagymértékben megkönnyítik a cégünk által gyártott célszerszámok használata. A célszerszámok alkalmazása a kivitelezést hatékonyabbá teszik, valamint bizonyos esetekben nélkülözhetetlenek.

Videó:

video lejátszó hiba. próbáld frissíteni a flash playert, hátha...
Térköves munkák szerszámai
video

Cégünk a következő célszerszámokat gyártja:

Burkolólap fogó

Burkolólap fogó A szerszámot a 30,-40,-50 cm-es oldalélű, 4-5 cm vastag beton lapok lerakásához ajánljuk.

A szerszám szorítópofáinak távolsága a kő méretének megfelelően beállíthatók

 

Rácskő lerakó

Rácskő lerakó A szerszám a szokásos méretű 40x40 cm és 40x60 cm oldalélű, ~19kg illetve ~30kg tömegű gyephézagos rácskövek emelését, beépítését könnyíti meg, valamint a munkavégzés hatékonyabb.

A páros szerszám kocka alakú végződését a kő üregébe kell dugni. Emelés közben a szerszám sarok éle az üregben elfordulva megszorul és a betonelem biztonságosan emelhető.

A szerszám szárhosszúságát a testmagasság figyelembevételével lehet állítani.

Térkő kiemelő fogó

Térkő kiemelő fogó Alkalmas a betonkő burkolatok bontásának megkezdésére, sérült kövek cseréjére. Új burkolatépítésnél a minták helyén az alapszínű kő kiemelhető a fogóval, ezáltal a fektetés közbeni folyamatos kőszámolás feleslegessé válik, idő takarítható meg. A térkő hosszméretének megfelelően beállított pofatávolságú nyeles fogóval szinte valamennyi burkolókő típus kiemelhető. A térkő kiemelését lehetőleg a bevibrálást és a fugázást megelőzően kell elvégezni. Szükség esetén a fogóval később is megoldható a térkő kiemelése, csak a fugából kell a kitöltő anyagot eltávolítani-kivakarni.

Térkő sorrendező

Térkő sorrendező Nagy felületű térkő burkolásnál előfordulhat, hogy a sorok eltérnek az egyenestől.

A szerszám alkalmas a sorok feszítésére, igazítására, rendezésére. A szerszámnak ergonomikusan elhelyezett két markolata, taposója, szívós pengéje van. A fugába hatolást kalapáccsal üthető központi tüske segíti.

 

Szegélykő emelő fogó

Az 1 m hosszú, 25 cm magas, kb. 90 kg súlyú nehéz szegélykövek helyszíni beépítése során hasznos eszköz a szegélykő emelő fogó. A szerszám ollós rendszerű karjaival szorítja meg a szegélykövet. Az építés helyi adottsága alapján kell eldönteni, hogy a hosszirányú vagy a keresztirányú változat használata előnyösebb.
Hosszirányú
szegélykő emelő fogó
Keresztirányú
szegélykő emelő fogó
 

Mederlap fogó

Mederlap fogó Alkalmazható a 40x40, 50x50 és 40x60 cm oldalélű mederlapok két személyes emelésére. Csökken a dolgozók fizikai igénybevétele és nő a teljesítmény.

 

 

Kövező kalapács

Kövező kalapács Az ergonomikusan tervezett, jó tömegeloszlású speciális kalapács megkönnyíti a munkát, növeli a teljesítményt. A feje és teste acélból, a bevonata kiváló megfogást biztosító urethanból készül. A fej üregében elhelyezett acél sörét visszaütésmentességet, rezgéscsillapítást biztosít. Eltérő tömegű kalapácsok választhatók a különböző méretű beton térkövek beépítéséhez.

 

Összecsukható derékszög

Összecsukható derékszög Beton burkolókövek lerakásánál a sorok és oszlopok derékszögű-90o-os fektetése ellenőrizhető a sablonnal. A 2x2 m–es befogó hosszúságú háromszög alakú eszköz használaton kívül, ill. szállításkor összecsukható, kis helyen elfér.

 

Letölthető dokumentumok: